ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αγανάκτηση στην Αστυνομία με αφορμή τον γάμο στον Αποκόρωνα


Επιστολή καταγγελίας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απέστειλαν τη Δευτέρα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου και η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης. Με αφορμή τον γάμο στην περιοχή του Αποκόρωνα, όπου ξεπεράστηκαν τα όρια προστασίας της δημόσιας υγείας, οι συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας θέτουν ερωτήματα προς το Υπουργείο, αναρωτώμενοι γιατί η Ελληνική Αστυνομία επέδειξε ανοχή στην τέλεση του γάμου αυτού.

Στην επιστολή τους, αφού πρώτα παραθέτουν τις αποφάσεις με τις οποίες τίθενται σε ισχύ τα μέτρα για τον covid-19, αναφέρουν:“Το Σάββατο 22/08/2020 ενημερωθήκαμε ότι δυνάμεις των υπηρεσιών Ο.Π.Κ.Ε. Ρεθύμνου, Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου και Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης κλήθηκαν να μεταβούν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κουρνάς του Δήμου Αποκορώνου περιφερειακής ενότητας Χανίων προκειμένου να ενισχύσουν τις εκεί ευρισκόμενες δυνάμεις, είχαν δε κληθεί και συνάδελφοι από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου. Οι συνάδελφοι που μετέβησαν εκεί διαπίστωσαν ότι είχε προγραμματιστεί να γίνει στο χώρο του εκπολιτιστικού συλλόγου γάμος (οικείου γνωστού καλλιτέχνη) όπου είχαν κληθεί άνω από 1000 άτομα.

Οι εντολές που δόθηκαν στους συναδέλφους ήταν να ελέγχουν και να μετρούν πόσα άτομα θα εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης και αφού συμπληρώθηκε ο αριθμός των 50 ατόμων, άλλους τους απέτρεπαν να πλησιάσουν το χώρο, κάποιοι δε αρνούνταν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των συναδέλφων και δεν αποχώρησαν με αποτέλεσμα να στηθεί ένα ακόμα «γλέντι» άνω των 100 ατόμων έξω από το χώρο της εκδήλωσης όπου χόρευαν και διασκέδαζαν με τη μουσική και το φαγητό που τους πρόσφεραν οι οργανωτές της εκδήλωσης.

Οι συνάδελφοι έλαβαν εντολή αποχώρησης στις 01:30 π.μ., ενώ το γλέντι συνεχιζόταν παρόλο που είχε παρέλθει η 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ σύμφωνα με συζητήσεις και δημοσιεύματα το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τις 05.00 π.μ.

Επειδή η ως άνω διαμορφωθείσα κατάσταση μας προσβάλλει τόσο ως επαγγελματίες, όσο και ως προσωπικότητες, ασκείται δε ήδη σε συζητήσεις πολιτών έντονη κριτική κατά της Αστυνομίας εν γένει και το ρόλο της σε εκείνη την εκδήλωση, θα πρέπει άμεσα να απαντηθούν εύλογα ερωτήματα μας:

α) Με ποια εντολή και για ποιο λόγο αποψιλώθηκαν οι ειδικές υπηρεσίες του νομού μας και αντί οι συνάδελφοι να διαθέτουν τις υπηρεσίες τους προς αποτροπή ή καταστολή των εγκλημάτων στην εδαφικής τους περιφέρεια, μεταφέρθηκαν σε άλλη περιφέρεια για να έχουν το ρόλο «ταξιθέτη – παρκαδόρου» και εν τέλει θεατή παραβάσεων της νομοθεσίας;

β) Είναι μέσα στα καθήκοντα του αστυνομικού προσωπικού να παρέχει τις ανωτέρω αναφερόμενες υπηρεσίες;

γ) Τελικά τα όσα προβλέπει η νομοθεσία και η επιστήμη για την πρόληψη της διασποράς του κορονοιού ισχύουν για όλους ή μόνο για κάποιους;

δ) Γιατί ενώ όλες οι εκδηλώσεις με καλεσμένους άνω των 50 ατόμων ακυρώνονται ή αν διενεργηθούν επιβάλλονται πρόστιμα και στη συγκεκριμένη περίπτωση έλαβαν χώρα τα ανωτέρω, τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε όλη την κοινωνία και ασκείται ήδη έντονη κριτική για τη στάση της Αστυνομίας; Από ποιους αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη κοινωνική εκδήλωση μη τηρώντας τα ισχύοντα από τους νόμους; Και γιατί η Ελληνική Αστυνομία επέδειξε τέτοια ανοχή;

ε) Γιατί παραβιάστηκε η βασική αρχή της αµεροληψίας των αστυνοµικών οργάνων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους; Το ειδικότερο περιεχόµενο της αρχής αυτής συναρτάται µε την ανεξάρτητη από επιρροές και την απροκατάληπτη κρίση και δράση των αστυνοµικών οργάνων. Άµεσα συνυφασµένη εξάλλου µε την έννοια της δικαιοσύνης η αµεροληψία δεν απαιτείται µόνον να υπάρχει, αλλά και να καθίσταται, ανά πάσα στιγµή, εµφανές ότι υπάρχει, ενώ δεν θα πρέπει τα αστυνομικά όργανα να ασκούν τα καθήκοντά τους, µε τρόπο που αφήνει υπόνοιες µεροληψίας.”

https://www.zarpanews.gr/aganaktisi-stin-astynomia-me-aformi-ton-gamo-ston-apokorona-deite-ti-kataggelletai/


Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά για τον κορονοϊό: Μάσκες παντού, ακύρωση όλων των εκδηλώσεων

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων και τις εικόνες συνωστισμού και έλλειψης συμμόρφωσης στα μέτρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ισχύ από τις 6 τα πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου, έως τις 06:00 την επόμενη Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη χρήση μασκών και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους, την απαγόρευση κάθε είδους εκδήλωσης και τον περιορισμό των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στα Χανιά, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με δεδομένη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Χανίων:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 7 ημέρες από ώρα 06:00 της Τρίτης 25-08-2020, έως και ώρα 06:00 της Τρίτης 01-09-2020.

https://www.zarpanews.gr/ektakto-nea-perioristika-metra-sta-chania-gia-ton-koronoio-me-apofasi-chardalia/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ. – ΕΙΣΑΓΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

13.0 ΥΓΕΙΑ

Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.
Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.
13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.
13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.
13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.
13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.
13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.
13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.
13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.
13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,
13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.
13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.
Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

15.0 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η αστυνομία καλείται να διασφαλίσει την εσωτερική ασφάλεια των πολιτών.
15.1. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία θα της παράσχει κάθε υλικοτεχνική εξάρτηση ώστε να καταστεί αποτελεσματική στο έργο της.
15.2. Η εκπαίδευση που θα παρέχει η Πολιτεία στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς θα γίνεται με υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.
15.3. Θα προσληφθεί το απαραίτητο υπηρεσιακό προσωπικό προκειμένου να εκτελούν την υπηρεσία τους ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά.
15.4. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει ικανοποιητικές μισθολογικές και ασφαλιστικές συνθήκες για να προσφέρουν απρόσκοπτα και απροβλημάτιστα τις υπηρεσίες τους .
15.5. Τα σώματα ασφαλείας θα έχουν την εκτίμηση της Πολιτείας και αυτά πρέπει να σέβονται τον κάθε Έλληνα Πολίτη γιατί ο ίδιος τους διόρισε στην υπηρεσία τους και ουσιαστικά εργάζονται για αυτόν.

 


ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ:
ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Π.Ε.Ο. ΧΑΝΙΩΝ - ΚΙΣΣΑΜΟΥ, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΚ 73100 ΧΑΝΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +30 2821060494
ΚΙΝΗΤΟ: +30 6934198919

SOCIAL MEDIA:


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια